CAA Poland
Użytkownik
Czołem,
chciałbym poinformować, że jest propozycja aby z naszymi Czeskimi, Słowackimi (CAA CS) i Węgierskimi (CAA HU) kolegami zrobić wspólne spotkanie roboczo nazwane CAA Wyszehrad w 2015 roku. Mi osobiście ta propozycja bardzo się podoba i ze swojej strony zaproponowałem aby wydarzenie to odbyło się w Cieszynie na Zamku (zamekcieszyn.pl). Znam tam ludzi, wiec możemy liczyć na ich współprace.
Co Wy na to?
Kasper
To jest bardzo fajny pomysł, bo na takie coś można się ubiegać o grant z Funduszu Wyszehradzkiego (http://visegradfund.org/), tylko musimy sie zastanowic, czy sie na to decydujemy, bo jesli tak, to jakoś wspólnymi siłami musimy to zrobić - będzie strochę roboty, ale fajnej
Użytkownik
Pomysł bardzo fajny. Na pewno wart zaangażowania. :-)
Zdecydowanie, jestem na tak. Mini Wyszehradzka konferencja w Cieszynie może być bardzo pozytywnie odebrana przez środowisko, ale również dać duże możliwości pokazania swoich badań referentom. Plus oczywiście możliwość publikacji pokonferencyjnej. To daje dużo możliwości.
Projekt taki wzbudziłby pewnie duże zainteresowanie władz (uniwersyteckich jak i administracyjnych), co wspomogłoby dofinansowanie.
Byłaby ekstra, jakby wypaliło!